Onze voorganger

De roeping tot het ambt van predikant gaat soms via wegen die je niet verwacht. In mijn geval was het geen rechte weg, maar een omweg. Zoals de Heer via duizend wegen mensen samenbrengt, zo heeft de Heer via zijn weg mij geroepen tot de dienst aan zijn Woord en zijn gemeente. Na eerst actief te zijn geweest binnen de sociaal, juridische sector, wat in mij een bewogenheid heeft opgeroepen voor mensen in een kwetsbare levenssituatie, ben ik terecht gekomen binnen de geestelijke verzorging. Het spreekt mij aan om mensen bij te staan die, om wat voor reden dan ook, te maken hebben met levensvragen. Daarin ben ik ook steeds meer het belang gaan ervaren van het Evangelie, de Blijde Boodschap. Wat hebben wij die allen hard nodig. Langzaam maar zeker groeide steeds meer het verlangen om van daaruit te werken. Daarom ben ik ook dankbaar dat ik nu predikant mag zijn en op die manier betrokken mag zijn bij zoveel verschillende mensen, en al de verschillende wegen die de Heer met ons allen gaat. Ik vind het geweldig om daarin iets van het Evangelie te mogen oplichten en te zien hoe Hij werkt.

 

 

Foto Theo Bekkema

Op dit moment mag ik deze gemeente dienen. De gemeente in Alblasserdam en Nieuw-Lekkerland. Een bijzondere plek, zo bij het toeristische Kinderdijk. Eén van de hoogtepunten van deze plek is voor mij de spreeuwentrek. Bijna elke dag in het voorjaar, aan het eind van de middag, zie je een geweldig wonder. Uitkijkend over het rietveld en de molens zijn ze ineens te zien. Duizenden spreeuwen die in een dans van perfecte harmonie, door de lucht vliegen. Op zoek naar een veilige plek tussen het riet om te overnachten. Met verbazing en verwondering dwingt dit schouwspel je tot stilte en te genieten van het wonder van Gods Schepping. Tot ze plotseling allemaal tegelijk, in een duikvlucht naar beneden schieten, om te landen in het riet. Wat overblijft is een volmaakte stilte, als getuige van een bijzondere schoonheid. Om de volgende ochtend, bij het ontwaken, massaal weer uit te vliegen, om ook die dag weer te eindigen met een dans. God spreekt door zijn Schepping.

Het is prachtig om Gods Woord te mogen verkondigen. Hoe mooi is het om dat te doen bij één van de hotspots van Nederland, waar drommen toeristen van over de hele wereld naartoe trekken. Om te genieten van een uniek stukje Nederland, te genieten van vrijheid en te genieten van indrukwekkende natuur.

Het is mijn gebed dat wij allen, naast het genieten van een uniek stukje Nederland, ook de Heilige Geest ontvangen. Die Geest die maakt dat we hier in vrijheid leven. Die Geest die ons ook échte vrijheid wil geven. Vrijheid die verder gaat dan het hier en nu. Vrijheid die vaste grond geeft onder de voeten en het vooruitzicht op een geweldige toekomst.

 

Wilt u/jij graag een keer praten, of zit u/jij met bepaalde levensvragen of geloofsvragen, neem dan even contact op.

 

Hartelijke groet,

 

Theo Bekkema
tbekkema@gkv.nl